Verlies diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen
De school is geen voorstander van het meenemen van dure apparatuur of sieraden naar school. School aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal, of beschadiging van dergelijke spullen. Voor verlies of diefstal van dergelijke spullen is de school niet verzekerd. Schadeloosstelling van kostbare eigendommen door beschadiging van leerlingen onderling behoort niet tot de verzekeringspolis van de school. Dergelijke aansprakelijkheid valt onder de particuliere WA-verzekering van de individuele leerling.
Verklaring omtrent het gedrag
Het kan zijn dat een stagebedrijf vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze kan aangevraagd worden bij de gemeente, de kosten hiervan komen voor rekening van de ouders/verzorgers.
Verzekeringen
Voor alle leerlingen, medewerkers en vrijwilligers heeft de school een ongevallenverzekering, stageverzekering, reisverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Bij ongevallen of schade dient eerst de eigen verzekering aangesproken te worden, alvorens de geleden schade te kunnen claimen bij de aanvullende verzekering van de school. De school kan niet aansprakelijk gesteld worden bij beschadiging, verlies of diefstal van eigendommen.
Het komt nogal eens voor dat zorgverzekeraars of audiologische centra hoortoestellen in bruikleen geven als proeftoestel. In dat geval dienen de gebruikers zelf voor een verzekering te zorgen. Niet altijd valt het gebruik van deze apparatuur onder uw eigen zorgverzekering. Door het afsluiten van een verzekering t.b.v. proeftoestellen kunnen onverwachte financiële problemen bij schade worden voorkomen. Informatie van een dergelijke verzekering kunt u vinden via de website van de FOSS www.foss-info.nl.
Reiskosten stage
Het vervoer naar stage is voor eigen rekening van de leerling/ouders/verzorgers. Eventueel kan het reguliere leerlingenvervoer naar school, verzorgd door de gemeente, omgezet worden naar het stageadres. Dit is een verantwoordelijkheid van de ouders/verzorgers.
Stichting leergeld
Stichting leergeld kan ouders met (tijdelijke) beperkte financiele middelen ondersteunen zodat hun kind toch deel kan nemen aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan sport, dans of muziekles. Stichting leergeld kan indien nodig ook helpen met schoolkosten, een fiets of een laptop. Voor het aanvragen van financiële ondersteuning zie www.leergeld.nl